fbpx


Koningsakker Arnhem

Naasten - twee stripverhalen over mantelzorg

In de palliatieve zorg draait het natuurlijk vooral om degene die ziek is. Maar er staat vaak iemand náást – een partner, zus, broer, een volwassen zoon of dochter, of vriend – die een eigen beleving van de situatie heeft. Eigen dilemma’s en eigen behoeften. De twee verhalen in de graphic novel Naasten laten dat op indrukwekkende wijze zien. In dit 230 pagina’s tellende stripboek volg je afwisselend Geert die zorgt voor zijn vrouw met uitgezaaide kanker en Eva die zorgt voor haar haar vader met vergevorderde COPD. Het boek, getekend door Melanie Kranenburg en Niek van Ooijen, werd gebaseerd op het interviewonderzoek van Radboudumc-onderzoeker Maaike Haan.

Het boek maar ook de gespreksplaten en filmpjes die erbij gemaakt zijn kunnen docenten, coördinatoren, zorgverleners, ambassadeurs, vrijwilligers inspireren om via dit materiaal met hun eigen doelgroep in gesprek te gaan over het perspectief van naasten.

Wil je meer weten kijk dan op www.graphicnovelnaasten.nl. Het stripboek Naasten is verkrijgbaar bij boekhandels, stripwinkels of via uitgeverij Oogachtend.

VPTZ Arnhem

Postadres
Akkerwindestraat 1-109
6832 CR Arnhem

06 1495 1013 (Dolf Mulder)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VPTZ Midden Gelderland

Postadres
Rosendaalselaan 20
6891 DD Rozendaal

06 2394 3784 (Saskia Hofman)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2022 VPTZ Arnhem | Midden Gelderland
Netnog websites