Skip to main content


Uiterwaarden rivierengebied

Vrijwilliger worden

De hulp die vrijwilligers bieden aan mensen die een moeilijke tijd doormaken is van onschatbare waarde. Gewoon ‘er zijn’ is al voldoende om de terminaal zieke en de mantelzorgers het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. Hoe meer vrijwilligers zich bij ons aanmelden, hoe meer mensen we kunnen helpen. Onderstaand de stappen die we zetten voordat een vrijwilliger wordt ingezet.

Kennismaken

Wie zijn we

Nadat u heeft aangegeven vrijwilliger te willen worden, neemt een coördinator contact met u op. In het kennismakingsgesprek komen o.a. ervaring, motivatie en beschikbaarheid te sprake.

Training

Introductietraining

In deze training ontvangt u verdere toerusting (basishouding, werkwijze, handelingsvaardigheden, omgang met verlieservaringen en zingevingsvragen).

Afspraken

Overeenkomst

Met de coördinator bespreekt u wat verder nodig is om een goede start te kunnen maken. U krijgt een vrijwilligersovereenkomst en wordt welkom geheten in het team van vrijwilligers.

Inzetten

Onder begeleiding

De coördinator neemt contact met u op voor een inzet. Gedurende de inzet onderhoudt de coördinator contact met u. Na afloop vindt een evaluatie plaats.  

Interesse?

Heb je interesse of wil je eerst nog meer informatie ontvangen neem dan contact met ons op. Het vervolg is een oriënterend gesprek waarbij wederzijdse verwachtingen en mogelijkheden worden besproken.

VPTZ Arnhem: Dolf Mulder 06 1495 1013 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
VPTZ Midden Gelderland: Saskia Hofman 06 2394 3784  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Komt u ons helpen?

Wilt u ook iets voor uw medemens doen en iets van uw vrije tijd beschikbaar stellen voor een zeer goed doel?
Neem dan contact op met de coördinator van de VPTZ-afdeling bij u in de buurt. Onderstaand de contactgegevens.