Skip to main content


Koningsakker Arnhem

Sinds 1 december 2021 is Agnes Weijmer

het team vrijwilligerscoördinatoren komen versterken. Met een achtergrond in het maatschappelijk werk sloot ze haar werkzame leven af als lid van een wijkteam. Vanuit dit werk is ze helemaal vertrouwd om met mensen in hun thuissituatie af te stemmen wat goed voor hen is. Tijdens haar oriëntatie naar geschikt vrijwilligerswerk raakte ze enthousiast van de doelstelling van VPTZ, namelijk om mensen te ondersteunen in hun laatste levensfase.

Coördinator Agnes Weijmer (midden)

Het trof dat er bij de aanvang van Agnes’ inzet een vrijwilligersbijeenkomst was en wederzijds kennis kon worden gemaakt.  Tijdens haar eerste dienst stond de telefoon niet stil en heeft ze vier inzetten kunnen afspreken, natuurlijk altijd dankzij de spontane bereidwilligheid van de vrijwilligers.

Agnes ervaart dat de mensen die voor VPTZ werken open en betrokken zijn en dat maakt dat ze het prettig vindt om voor VPTZ te gaan werken, want je kunt het alleen maar met elkaar doen. Ze merkt ook dat velen het betreuren dat er door de pandemie een terugloop is in vrijwilligers en aanvragen.

Ze hoopt dat in 2022  door gezamenlijke inspanning dit tij gekeerd kan worden en ze wil zich daar graag voor inzetten.