Skip to main content


Koningsakker Arnhem

Voor de afdeling Rheden/Rozendaal.

Er was al een vacature voor een vrijwilligerscoördinator in Rheden-Rozendaal, en met het vertrek van Marjoes Veldman ontstond een tweede vacature voor deze functie. Gelukkig zijn deze nu allebei weer vervuld met de komst van Annelies van der Toorn en Sabine de Beer. Hieronder stellen zij zich voor.

Annelies van der Toorn

Mijn naam is Annelies van der Toorn, ben 55 jaar en heb een uitwonende zoon van 25. Tot mijn scheiding in 2021 woonde ik in de Randstad in de buurt van Delft. Tijdens mijn scheiding zag ik mogelijkheden om mijn lang gekoesterde woonwens in vervulling te laten gaan. Ik kon dichtbij de Veluwe(zoom) gaan wonen! Ik heb de overstap gemaakt, samen met mijn honden ( toen 2, nu nog 1) en paard en ik woon nu sinds 2,5 jaar in het prachtige Dieren. Lang ben ik mantelzorger geweest van mijn (schoon)ouders, hierdoor ben ik geconfronteerd met ziekte, verlies en rouw. Er zat weinig tijd tussen het overlijden van mijn moeder en mijn scheiding, waardoor ik te maken kreeg met twee verschillende soorten rouwprocessen die door elkaar heen liepen. Hierdoor werd ik min of meer gedwongen me meer te verdiepen in rouwverwerking, om echt aan de slag te gaan. Uiteindelijk heeft dit alles er wel toe geleid dat ik nieuwe dingen ben gaan doen. Al jaren run ik een stichting die honden herplaatst vanaf het Griekse eiland Lesbos. Voor deze stichting organiseer ik ook 2x per jaar een sterilisatieactie voor zwerfkatten en –honden, uitgevoerd door vrijwillige dierenartsen en paraveterinairs. Daarnaast ben ik ook vrijwilliger bij SamSam Uitvaartcoaching en probeer ik momenteel samen met een uitvaartverzorger SamSam regio Gelderland fundament te geven. Tevens ben ik taalcoach bij Vluchtelingenwerk. Sinds november 2023 ben ik vrijwilliger bij VPTZ. Met mijn ervaring in het aansturen van teams van vrijwilligers heeft mij doen besluiten om te gaan voor de functie van vrijwilligerscoördinator. Ik hoop op een mooie samenwerking!

Sabine de Beer

Aangezien ik 1 juni begonnen ben als vrijwilligerscoördinator voor Afdeling Rheden - Rozendaal is deze nieuwsbrief een goede manier om mezelf voor te stellen. Ik ben Sabine, getrouwd en heb twee puberzonen. Graag wandel ik met onze kruising Sint-Bernhard van twee jaar oud. In onze voortuin hebben we vier kippen, grootgebracht door onze kinderen. Deze kippen hebben ieder een eigen naam. Ze zijn ondertussen al oud en leggen geen eieren meer. Maar we laten ze voor de rest van hun leven lekker rondscharrelen in onze tuin.

Momenteel maak ik de laatste levensfase fase van mijn vader mee. Dit gaat niet altijd makkelijk en door mijn steentje bij te dragen aan VPTZ Midden Gelderland, hoop ik iets te kunnen bijdragen aan de moeilijkheden die zo'n laatste levensfase voor veel mensen met zich meebrengt. Ik heb al vrijwilligers mogen ontmoeten en ik ben zeer blij met de deskundigheid en de mentaliteit van de VPTZ-mensen. 

In mijn werkende carrière ben ik manager geweest bij Kruidvat. Nu ga ik dus graag voor de VPTZ aan de slag en kijk er naar uit iedereen te leren kennen.